Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 ianuarie 2011

Glumetii se dovedesc adesea profeti- Jesters do oft prove prophets - maxima a lui Shakespeare, din Regele Lear

Cat de adevarate sunt aceste vorbe si totusi cat de putini oameni le inteleg. Depinde insa cine sunt glumetii si despre cine sau ce glumesc ei. In poza de mai jos va prezint o gluma mica sa vedem daca rade cineva de ea sau va deveni vreodata profetie:

Aceasta poza a fost facut-a in decembrie 2010 in Timisoara. Bineinteles ca cel (sau cea) care a facut o astfel de poza este un rauvoitor care lupta impreuna cu antenele impotriva primirii noastre in Schengen. De fapt acel vehicul jumatate masina, jumatate caruta si jumatate Dacie se indrepta inspre Schengen sin (in Schengen) necrescand iarba iarna s-a gandit sa isi ia niste provizii cu el. La inceput s-a gandit bineinteles sa ia ceva conserve si niscaiva salamuri, dar la Supermarket a observat ca suntem invadati cu E-uri din Occidentul care ne-a transformat intr-o uriasa piata de desfacere a produselor lor, si , pe buna dreptate , s-a hotarat sa ia cu el niste fan fara E-uri si mai ales Bio deoarece in satul unde a crescut nu exista vreo industrie care sa il polueze. Cum l-au vazut francezii si nemtii l-au primit cu bratele deschise , sa vada si tineretul lor cum se traia prin anii 30 in Europa, nu cumva sa isi uite originile.

Ca sa nu aiba insa probleme la vama pana sa ajunga in Schengen francezii, nemtii si chiar si finlandezii i-au trimis o invitatie intr-un plic care avea un timbru care chiar semana cu o profetie:
Acuma nu as putea sa spun prea clar ce inseamna aceasta profetie pentru noi, pentru ei sau pentru altcineva, nu vad de ce s-ar spanzura cineva de bucurie ca e primit in Schengen, eu unul ma bucur foarte tare ca ajungem in Schengen, mai ales ca acolo oameilor le este tare foame si nici nu prea au pe unde sa creasca fanul tinand cont cat de mic este Ducatul le vom duce noi atat fan cat si alte bunatati ca cele din imaginea urmatoare :

Sunt absolut sigur ca vor fi innebuniti sa desfacem sacii precum Mos Craciun sa vada ce au primit de la verii din est. Pacat ca nu veti fi acolo sa le vedeti fetele. As fi vrut sa le ducem si niste apa din Izvorul Fericirii sa vada si ei schenganistii astia cum e sa fi fericit (mai ales ca banii lor aia Euro nu le aduc fericirea) dar iarasi minti criminale (daca nu sunt iredentisti maghiari atunci sigur niste neamto-francezi care ne invidiaza) au oprit apa de la Izvor. Macar raman cu ideea ca am incercat sa ii fericim si pe ei :



Pentru ca nu am putut sa le ducem apa din Izvorul Fericirii am facut cale intoarsa si am plecat in Germania sau in Franta sa le explicam faptul ca noi suntem pregatiti sa intram in Schengen dar , el fiind atat de mic, poate ar fi mai bine sa intre Schengen in noi, sa invatam noi ceva de la Ei.
Nu stiu de ce francezii nu vor sa ne inteleaga ce le spunem mai ales ca suntem cel putin la fel d francofoni ca si ei daca nu mai francofoni. Cert este ca , in momentul in care am vrut sa oprim Dacia plina de bunatati la ei acasa am gasit urmatorul afis, pentru mine total de neinteles:



Nu stiu ce pricepeti Voi din toate acestea ca eu nu mai inteleg nimic, in razboiul cel mare am fost aliati atat cu nemtii cat si cu rusii deci indirect cu aliatii lor francezii. Au uitat asa de repede? De ce sa nu ne oprim pe la ei? Ce le-am facut decat sa le furam cateva ceasuri de pe la mana? Toata aceasta tevatura cu Schengen mi se pare o mare prostie, ce sa cautam noi acolo? Ce cautam noi in UE?
Uitati-Va doar la cel se intampla in Codlea sau in Brasov, la toate furaciunile si licitatiile trucate, la toate rondurile facute de zece ori sau patinoare si sali de sport in camp. Uitati-Va la colegii Dvs cum se comporta in trafic si Veti intelege de ce.
Intai trebuie sa ne schimbam noi si nu ei. Cand ne vom da seama ca buba e la noi si nu la ei cred ca am facut deja primul pas ADEVARAT catre Schengen caci doar schimbarea NOASTRA de atitudine ne poate duce in Schengen si nu un act semnat de persoane care stiu TOATE ca tot ce scrie acolo este o minciuna si un fals.

Cu stima
Dorin

3 comentarii:

  1. A incercat cineva sa posteze un comentariu si nu functioneaza?

    Rog sa ma sune.
    Dorin

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Se pot posta fara probleme comentarii.

    Dorin

    RăspundețiȘtergere
  3. Eterna si fascinanta Romanie.
    Eu gasesc, ca orice roman care ma aflu, un pic de haz.....in tot ce traiesc.

    Inclusiv ce vad.

    dede

    RăspundețiȘtergere

Va rugam adugati un comentariu. Daca sunteti o persoana educata (sunt sigur ca sunteti) nu veti folosi trivialitati in aceasta postare. Va multumesc